15 Nisan 2023 Cumartesi

Şerbetli Hazır Kadayıf Tarifi

 

Şerbetli Hazır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

Sulu şerbeti için;

  • 350 gr kadayıf
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Sütlü şerbeti için;

  • 250 gr kadayıf
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt (600 ml)

    Şerbetli Hazır Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazır kadayıfın şerbeti için uygun bir tencereye  toz şeker ve suyu alalım. Karıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca kaynamaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Kadayıflarımızı uygun bir borcama veya fırın kabına yerleştirelim. Kullandığınız markaya göre gramajlar değişeceği için paketin arkasına bakarak hazırlayabilirsiniz.
  • Kadayıfları ne çok sıkı ne de çok aralıklı olacak şekilde kaba yerleştirdikten sonra önceden 100 °C de ısıttığımız fırında yaklaşık 10 dakika boyunca kadayıflarımızı tekrardan ısıtalım.
  • Fırından aldığımız sıcak kadayıflarının üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Dilerseniz kadayıfları ısıtmadan şerbeti sıcak olarak da dökebilirsiniz.
  • Tatlımızı şerbetini çekmesi için 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder