Şerbetli Hazır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Sulu şerbeti için;
- 350 gr kadayıf
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su (800 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Sütlü şerbeti için;
- 250 gr kadayıf
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt (600 ml)
Şerbetli Hazır Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hazır kadayıfın şerbeti için uygun bir tencereye toz şeker ve suyu alalım. Karıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca kaynamaya bırakalım.
- Sürenin sonunda kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, şerbeti soğumaya bırakalım.
- Kadayıflarımızı uygun bir borcama veya fırın kabına yerleştirelim. Kullandığınız markaya göre gramajlar değişeceği için paketin arkasına bakarak hazırlayabilirsiniz.
- Kadayıfları ne çok sıkı ne de çok aralıklı olacak şekilde kaba yerleştirdikten sonra önceden 100 °C de ısıttığımız fırında yaklaşık 10 dakika boyunca kadayıflarımızı tekrardan ısıtalım.
- Fırından aldığımız sıcak kadayıflarının üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Dilerseniz kadayıfları ısıtmadan şerbeti sıcak olarak da dökebilirsiniz.
- Tatlımızı şerbetini çekmesi için 1 saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder