17 Nisan 2023 Pazartesi

Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi

 

Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sos için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 veya yarım paket sütlü çikolata

    Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı beyaz köpük olana kadar mikser ile çırpın.
  • Sonra yağ,süt,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş el çırpıcısı ile çırpın.
  • Borcamı yağlayın ve harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Hafif sulu gibi ama kürdana yapışmayan bir kek olacak.
  • Bir tencerede sos malzemelerini çikolata hariç karıştırın,kaynayınca altını kısıp çikolatayı ekleyin ve altını kapatıp karıştırın.
  • Keki istediğiniz şekilde kesip sosu her yerine yetecek şekilde üzerine dökün. 1-2 saat dinlendikten sonra efsane kekiniz hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder