Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sos için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 veya yarım paket sütlü çikolata
Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı beyaz köpük olana kadar mikser ile çırpın.
- Sonra yağ,süt,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş el çırpıcısı ile çırpın.
- Borcamı yağlayın ve harcı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Hafif sulu gibi ama kürdana yapışmayan bir kek olacak.
- Bir tencerede sos malzemelerini çikolata hariç karıştırın,kaynayınca altını kısıp çikolatayı ekleyin ve altını kapatıp karıştırın.
- Keki istediğiniz şekilde kesip sosu her yerine yetecek şekilde üzerine dökün. 1-2 saat dinlendikten sonra efsane kekiniz hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder