17 Nisan 2023 Pazartesi

Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi

 

Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi:

  • 200 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu ya da 5 kaşık bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı silme kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeler:

  • 2 tane patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • 1 tane kabak
  • 1 tane kırmızı biber
  • Varsa biraz bezelye

Sosu:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, soğan rendesi, çekilmiş bayat ekmek, yumurta ve baharatlar kaseye alınarak köfte yoğrulur.
  • Yoğrulan köfteden ceviz kadar parçalar alınır ve elle bastırılarak yassılaştırılır.
  • Dinlenmesi için dolaba koyulur.
  • Kabak, patlıcan alacalı soyulur.
  • Patates elma dilimi, kabak halka şeklinde, kırmızıbiber orta boyutta şeritler halinde doğranır.
  • Patlıcan ortadan ikiye ayrılır. Ayrılan parçalar tekrar ikiye ayrılır.
  • Daha sonra kısa şeritler halinde doğranır.
  • Tencereye biraz sıvı yağ alınarak patatesler renk alana kadar kızartılır.
  • Daha sonra patlıcanlar renk alana kadar kızartılır.
  • Kabaklar yumuşayana kadar kızartılır. Son olarak biberler yumuşayana kadar kızartılır.
  • Dinlenen köfteler ızgara gibi az yağda rengi değişene kadar kızartılır.
  • Geniş bir tencereye çok az yağ dökülür.
  • Bir köfte bir patates bir patlıcan olacak şekilde dizilir.
  • Üzerine kabaklar yerleştirilir.
  • Aralara biberler koyulur.
  • Bezelyeler üstüne eklenir.
  • Su, salça ve baharatlar çırpılır.
  • Tencereye dökülür.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder