Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi:
- 200 gram kıyma
- 1 soğan rendesi
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu ya da 5 kaşık bayat ekmek
- 1 çay kaşığı silme kimyon
- Tuz
- Karabiber
Sebzeler:
- 2 tane patlıcan
- 2 orta boy patates
- 1 tane kabak
- 1 tane kırmızı biber
- Varsa biraz bezelye
Sosu:
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma, soğan rendesi, çekilmiş bayat ekmek, yumurta ve baharatlar kaseye alınarak köfte yoğrulur.
- Yoğrulan köfteden ceviz kadar parçalar alınır ve elle bastırılarak yassılaştırılır.
- Dinlenmesi için dolaba koyulur.
- Kabak, patlıcan alacalı soyulur.
- Patates elma dilimi, kabak halka şeklinde, kırmızıbiber orta boyutta şeritler halinde doğranır.
- Patlıcan ortadan ikiye ayrılır. Ayrılan parçalar tekrar ikiye ayrılır.
- Daha sonra kısa şeritler halinde doğranır.
- Tencereye biraz sıvı yağ alınarak patatesler renk alana kadar kızartılır.
- Daha sonra patlıcanlar renk alana kadar kızartılır.
- Kabaklar yumuşayana kadar kızartılır. Son olarak biberler yumuşayana kadar kızartılır.
- Dinlenen köfteler ızgara gibi az yağda rengi değişene kadar kızartılır.
- Geniş bir tencereye çok az yağ dökülür.
- Bir köfte bir patates bir patlıcan olacak şekilde dizilir.
- Üzerine kabaklar yerleştirilir.
- Aralara biberler koyulur.
- Bezelyeler üstüne eklenir.
- Su, salça ve baharatlar çırpılır.
- Tencereye dökülür.
- Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder