17 Nisan 2023 Pazartesi

Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yaş kadayıf
  • 1 paket kıyılmış fındık
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 250 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı mısır unu

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su

    Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker tencereye alınır pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra 15 dk daha pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Tereyağ eritilir kenarda bekletilir. Dibe çöken beyaz kısmı kullanmayacağız.
  • Kadayıflar el yardımıyla tel tel açılır olabildiğince zarar vermeden kesmeden yapılmalı bu işlem.
  • Borcamın altı yağlanır üzerine kadayıfların yarısı konur tereyağının yarısı üzerine dökülür.
  • Mısır unu ve irmik karışımının yarısı kadayıfın her tarafına serpilir.
  • Kıyılmış fındık ve toz fındık serpilir.
  • Güzelce önce elle sonra bardağın alt kısmıyla bastırılır.
  • Kalan kadayıf üst kısmına yerleştirilir her yerine tereyağ gezdirilir.
  • Kalan irmik ve mısır unlu karışım her yerine serpilir. Güzelce bastırılır.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Üzeri güzelce kızardıktan sonra fırından alınır ve tepsiye ters çevirilir.
  • Tekrar fırına atılır ve güzelce kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlımiza soğuk şerbet ilave edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder