Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yaş kadayıf
- 1 paket kıyılmış fındık
- 1 çay bardağı toz fındık
- 250 gram tereyağ
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı mısır unu
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker tencereye alınır pişirilir.
- Kaynadıktan sonra 15 dk daha pişirilip soğumaya bırakılır.
- Tereyağ eritilir kenarda bekletilir. Dibe çöken beyaz kısmı kullanmayacağız.
- Kadayıflar el yardımıyla tel tel açılır olabildiğince zarar vermeden kesmeden yapılmalı bu işlem.
- Borcamın altı yağlanır üzerine kadayıfların yarısı konur tereyağının yarısı üzerine dökülür.
- Mısır unu ve irmik karışımının yarısı kadayıfın her tarafına serpilir.
- Kıyılmış fındık ve toz fındık serpilir.
- Güzelce önce elle sonra bardağın alt kısmıyla bastırılır.
- Kalan kadayıf üst kısmına yerleştirilir her yerine tereyağ gezdirilir.
- Kalan irmik ve mısır unlu karışım her yerine serpilir. Güzelce bastırılır.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Üzeri güzelce kızardıktan sonra fırından alınır ve tepsiye ters çevirilir.
- Tekrar fırına atılır ve güzelce kızarana kadar pişirilir.
- Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlımiza soğuk şerbet ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder