Teşrübe (Kilis Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
Et için:
- 1/2 (yarım) kg kuzu kuşbaşı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 adet orta boy patlıcan (öncelik varsa küçük patlıcanlarla yapılması)
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Sebzesi için:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yeşilbiber
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı kadar önceden haşlanıp pişirilen nohut
Yemeği servis ederken:
- Pide
- Süzme yoğurtla hazırlanan sarımsaklı yoğurt
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
Teşrübe (Kilis Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye aldığımız zeytinyağın da kuşbaşı et kavrulur, üzerine sıcak su konur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. (isteğe bağlı olarak düdüklü tencerede de hızlıca pişirilebilir. )
- Ayrı bir tencereye aldığımız zeytinyağın da yemeklik doğranan soğan, sarımsak kavrulur.
- Sonra orta büyüklükte doğranan biberler, ardından kabuğu soyulup doğranan domates eklenir.
- Sebzeler yumuşayınca salçalar, tuz, karabiber, pul biber, önceden haşlanmış nohut, pişen et (suyuyla birlikte) ve ayrıca 2 su bardağı sıcak su daha ilave edilir, pişmeye bırakılır. (yemeğin suyu serviste pideleri ıslatırken kullanılacak, su miktarı sulu bir yemekte olması gerektiği kadar ayarlanacak. ).
- 10-15 dakika pişen yemeğe en son alacalı soyup ikiye üçe kestikten sonra tuzlu suda bir süre bekletip sonra kurulayıp kızarttığımız patlıcanlar eklenir, 3-5 dakika daha pişirilir.
- Yemeği servis ederken önce tabağın tabanına doğrayıp tavada ısıttığımız ekmekler yayılır, yemeğin suyundan pideleri ıslatacak kadar sıcak sıcak gezdirilir.
- Sonra üzerine süzme yoğurtla hazırladığımız sarımsaklı yoğurt, en üste de yemek ilave edilir. Açıkçası yaparken bu kadar lezzetli olacağını beklemiyordum, nefis bir yemek; tavsiye edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder