Un Su Maya İle 2 Adet Ramazan Pide Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- 6 su bardağı un + 2 yemek kaşığı unla hamuru toparlıyoruz
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
Üzerine sürmek için harcı;
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı soğuk su
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- 2 çay kaşığı pekmez
Kızarması için üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
Un Su Maya İle 2 Adet Ramazan Pide Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabımızın içerisine un tuz ve mayayı alıp iyice karıştırıyoruz daha sonra ılık suyumuzu yavaş yavaş ilave edip, yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğurdukça kıvamına bakarak 3 su bardağı suyu hepsini kullanmış oluyoruz sizler yine de kıvamını kontrol ederek suyun miktarını ayarlayın arkadaşlar.
- Daha sonra hamurumuzu tezgaha alıp 2 yemek kaşığı un serperek toparlayıp tekrardan yoğuruyoruz yoğurma kabımıza geri alıp üzerini streçle örtelim, bir bez örtüp mayalandırmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken diğer yandan üzerine kullanacağımız harcı hazırlayalım harcımız için derin bir kasenin içerisine un su ve pekmezi alıp, iyice çırpalım, harcımızı kenara bırakalım.
- Üzerine kızarması için yumurta ve yoğurdu da çırpalım bir kenara bırakalım.
- Arkadaşlar şimdi sırada mayalanan hamurumuza pide şeklini vermeye geldi öncelikle hamurumuzu toparlayalım.
- Daha sonra iki eşit bezeye ayıralım bezelerimizi bir tepsinin üzerine alıp üzerini örtelim yaklaşık 10 dakika mayalandıralım.
- Daha sonra mayalanan bezelerimizi hazırladığımız unlu harcımızdan 3 yemek kaşığı dökerek elimizle güzelce açalım, dilediğimiz şekli verelim.
- En son üzerine yumurta sarısını ve yoğurdu sürelim isteğe bağlı susam veya çörek otu serpelim ikinci bezemize de aynı işlemi uygulayalım.
- İlk 15 dakika 180 derecelik fırında pişirelim daha sonra 200 dereceye çıkarıp tamamen üzeri kızarana dek pişirelim yaklaşık benim pidelerim 35 dakikada pişti.
Arkadaşlar evi saran mis kokusuyla pidelerimiz iftara hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder