Kıyma Soslu Küçük Uzun Pizzalar Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 tatlı kaşığı instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 3 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 8,5-9 çay bardağı un
Kıymalı sos için;
- 600 gram dana kıyma
- 8 yemek kasığı zeytinyağı
- 40 gram tereyağı
- 4 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kasığı kırmızı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 409 gram domates konservesi
- 2 yemek kasığı domates salçası
Üzerine;
- 400 gram domates konservesi
- 450 gram kaşar rendesi
- Mantar
Kıyma Soslu Küçük Uzun Pizzalar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; maya ve şeker ılık süt ve su ile eritilir, zeytinyağı ve sirke eklenerek karıştırılır.
- Tuz ve un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur ve üzeri kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırılır.
- Kıyma sosu için; diğer tarafta kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
- Yağ ve soğan eklenerek, soğanların biraz yumuşaması sağlanır.
- Baharat, tuz, salça ve domates konservesi eklenerek karıştırılır ve 1-2 dakika sonra kenara alınır.
- Mayalan hamur 16 parçaya bölünür ve merdane yardımı ile 15 cm uzunluğunda açılır.
- Hamurun üzerine domates konservesi, daha sonra kaşar rendesi ve kıyma harcı konarak mantar doğranır.
- Önceden ısıtılmış 225 dereceli fırının orta kısmında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder