Zeytinyağlı Girit Kabağı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram küçük taze kabak
- 1 kase taze bakla içi
Sos için;
- Sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 adet limon
- İsteğe bağlı olarak haşlanmış mısır
Üzerine;
- Dereotu yada taze soğan yaprakları
Zeytinyağlı Girit Kabağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları yıkayıp tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ekleyelim haşlamaya bırakalım.
- Haşlanmasına yakın baklaları ekleyip 5 dk kadar birlikte haşlayalım.
- Haşlanan kabak ve baklamızı servis tabağına alalım.
- Sos için; zeytin yağı, limon,tuz ve sarımsağı karıştırıp üzerine gezdirelim.
- Servis sırasında dereotu yada taze soğan yaprakları ile süsleyebilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder