Zeytinyağlı Girit Kabağı Tarifi

 

Zeytinyağlı Girit Kabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram küçük taze kabak
  • 1 kase taze bakla içi

Sos için;

  • Sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet limon
  • İsteğe bağlı olarak haşlanmış mısır

Üzerine;

  • Dereotu yada taze soğan yaprakları

    Zeytinyağlı Girit Kabağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabakları yıkayıp tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ekleyelim haşlamaya bırakalım.
  • Haşlanmasına yakın baklaları ekleyip 5 dk kadar birlikte haşlayalım.
  • Haşlanan kabak ve baklamızı servis tabağına alalım.
  • Sos için; zeytin yağı, limon,tuz ve sarımsağı karıştırıp üzerine gezdirelim.
  • Servis sırasında dereotu yada taze soğan yaprakları ile süsleyebilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar