Dereotlu Pastahane Tuzlusu Tarifi

 

Dereotlu Pastahane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kabartma tozu
  • 1 kase doğranmış dereotu
  • 3 su bardağı un ( kontrol ekleyin miktar değişebilir)

Üzeri için

  • Yumurta beyazı
  • Susam

    Dereotlu Pastahane Tuzlusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve dereotu hariç tüm malzemeleri hamur yorma kabında çırpıcıyla karıştıralım.
  • Azar azar onu ekleyelim ve yoğuralım.
  • En son dereotu ekleyip tekrar yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla bir 1:30 santim yüksekliğinde inceltelim.
  • Kenarlarını düzeltip, üzerine yumurta beyazı sürelim ardından susam serp iştirelim.
  • Bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
  • Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180° alt üst ayarda pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar