Dereotlu Pastahane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kabartma tozu
- 1 kase doğranmış dereotu
- 3 su bardağı un ( kontrol ekleyin miktar değişebilir)
Üzeri için
- Yumurta beyazı
- Susam
Dereotlu Pastahane Tuzlusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve dereotu hariç tüm malzemeleri hamur yorma kabında çırpıcıyla karıştıralım.
- Azar azar onu ekleyelim ve yoğuralım.
- En son dereotu ekleyip tekrar yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla bir 1:30 santim yüksekliğinde inceltelim.
- Kenarlarını düzeltip, üzerine yumurta beyazı sürelim ardından susam serp iştirelim.
- Bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
- Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180° alt üst ayarda pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder