Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi

 

Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı keşkeklik buğday
  • 3 parça kemiksiz tavuk pirzola (350 gr)
  • 5 su bardağı sıcak su (1 litre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Buğdayı ıslatmak için;

  • Ilık su

Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça

    Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 gece önceden ıslattığımız keşkeklik buğdayı, tavuk pirzolayı, tuz ve sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Üzerindeki düğmeyi kilit pozisyonuna getirdikten sonra 40 dakika 70 kPa basınçla pişirmeye başlayalım.
  • Sürenin sonunda tenceremizin önce kilidini ardından kapağını açalım.
  • Hazneyi çıkartalım ve büyük bir tahta kaşığın arkası ile keşkeği ezmeye başlayalım. Eğer gerekirse bu aşamada çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Hazır olan tavuklu keşkeğimizi önce bir tabağa alarak yaydıralım.
  • Üzeri için sos tavasına tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  • Tereyağı eridikten sonra salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Keşkeğimizin üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim ve servis edelim.

Yorumlar