Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı keşkeklik buğday
 - 3 parça kemiksiz tavuk pirzola (350 gr)
 - 5 su bardağı sıcak su (1 litre)
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 
Buğdayı ıslatmak için;
- Ilık su
 
Salçalı sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı salça
Elektrikli Akıllı Düdüklü Tencerede Tavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Öncelikle 1 gece önceden ıslattığımız keşkeklik buğdayı, tavuk pirzolayı, tuz ve sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım.
 - Üzerindeki düğmeyi kilit pozisyonuna getirdikten sonra 40 dakika 70 kPa basınçla pişirmeye başlayalım.
 - Sürenin sonunda tenceremizin önce kilidini ardından kapağını açalım.
 - Hazneyi çıkartalım ve büyük bir tahta kaşığın arkası ile keşkeği ezmeye başlayalım. Eğer gerekirse bu aşamada çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.
 - Hazır olan tavuklu keşkeğimizi önce bir tabağa alarak yaydıralım.
 - Üzeri için sos tavasına tereyağı ve sıvı yağı alalım.
 - Tereyağı eridikten sonra salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
 - Keşkeğimizin üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim ve servis edelim.
 
Yorumlar
Yorum Gönder