Kivili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - Yarim su bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı ıspanak püresi
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 2 su bardağı un
 - 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)
 
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı un
 - 1 tatlı kaşığı tereyağ
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kremşanti
 
Üzeri için:
- 3 adet kivi
 - 1 paket kivili jel
Kivili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
 - 10 adet ıspanağın sadece yaprak kısımlarını yarım çay bardağı su ile püre haline getirdim.
 - Muhallebiyi hazırlayalım; Bir tencerede süt,un ve şekeri karıştırarak kaynatalım içerisine vanilya ve tereyağ ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıp soğuması için kenara ayırın.
 - Keki için karıştırma kabının içerisine yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle. çırpın.
 - İçerisine ıspanak püresi ve sıvı yağ ekleyin çırpma teliyle karıştırın.
 - Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek içerisine ilave edin karıştırın.
 - Tepsi kağıdı serili bir borcama yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
 - Fırından çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra keki ters çevirip üzerine 1 çay bardağı süt gezdirin.
 - Soğuyan muhallebiye 1 paket kremşanti ekleyin mikserle çırpın kekin üzerine düzgün şekilde yayın.
 - Kivileri üzerine dilediğiniz şekilde yerleştirin.
 - Son olarak hazır 1 paket kivili jeli pakettin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
 - Üzerine dökerken dikkatli dökün jel sıcak olduğu için kepçeyle kivilerin üzerinden doğru dökmeye dikkat edin.
 - Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye ayırın.
 
Yorumlar
Yorum Gönder