Kivili Pasta Tarifi

 

Kivili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarim su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için:

  • 3 adet kivi
  • 1 paket kivili jel

    Kivili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 10 adet ıspanağın sadece yaprak kısımlarını yarım çay bardağı su ile püre haline getirdim.
  • Muhallebiyi hazırlayalım; Bir tencerede süt,un ve şekeri karıştırarak kaynatalım içerisine vanilya ve tereyağ ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıp soğuması için kenara ayırın.
  • Keki için karıştırma kabının içerisine yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle. çırpın.
  • İçerisine ıspanak püresi ve sıvı yağ ekleyin çırpma teliyle karıştırın.
  • Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek içerisine ilave edin karıştırın.
  • Tepsi kağıdı serili bir borcama yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra keki ters çevirip üzerine 1 çay bardağı süt gezdirin.
  • Soğuyan muhallebiye 1 paket kremşanti ekleyin mikserle çırpın kekin üzerine düzgün şekilde yayın.
  • Kivileri üzerine dilediğiniz şekilde yerleştirin.
  • Son olarak hazır 1 paket kivili jeli pakettin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Üzerine dökerken dikkatli dökün jel sıcak olduğu için kepçeyle kivilerin üzerinden doğru dökmeye dikkat edin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye ayırın. 

Yorumlar