Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tulumba Tatlısı (Halka Şeklinde) Tarifi

 

Tulumba Tatlısı (Halka Şeklinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 50 gram tereyağı
  • 2 ,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz

Şerbeti için

  • 2 ,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4 -5 damla limon

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Tulumba Tatlısı (Halka Şeklinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetiniyapınız. Uygun bir tencereye suyu ve şekeri koyunuz kapatma sürüp kıvamını alana kadar kaynatınız.
  • Altını kapatmadan 5 dakika önce limon ekleyiniz ve altını kapatıp tamamen soğuyuncaya kadar bekleyiniz.
  • Şerbeti 1 gün önceden yaparsanız daha güzel olur.
  • Sonra tavanın içine suyu tereyağını şekeri ve bir çimdik tuzu koyunuz.
  • Kaynadıktan sonra unu ilave ediniz ve kısık ateşte toplanınca kadar güzelce 3-4 dakika pişiriniz.
  • Sonra ocağın altını kapatınız. Ve hamuru ayrı kaba koyunuz ve soğuyuncaya kadar bekleyiniz.
  • 2 tane yumurtayı teker teker kırıp hamura yediriniz. İrmik ve nişastayı ekleyip 3. cu yumurtayı da ekleyip güzelce yoğurunuz.
  • Sıkma torbasına duy takınız mümkünse iki tane sıkma torbasını üst üste geçiriniz.
  • Sıkarken çıkabilir yada duyu elinizle bastırarak yapabilirsiniz tavanın içine sıvı yağı koyunuz.
  • Ve soğuk yağın içine hamurunuzu sıkınız orta ateşte güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  • Kızaran hamurlarınızı şovuk sebete atınız. 1 -2 dakika bekletiniz ve çıkarınız hepsine aynı işlemi yapıp buzdolabında 1 -2 saat bekletiniz. Afiyetle tüketiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?