Tulumba Tatlısı (Halka Şeklinde) Tarifi

 

Tulumba Tatlısı (Halka Şeklinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 50 gram tereyağı
  • 2 ,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz

Şerbeti için

  • 2 ,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4 -5 damla limon

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Tulumba Tatlısı (Halka Şeklinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetiniyapınız. Uygun bir tencereye suyu ve şekeri koyunuz kapatma sürüp kıvamını alana kadar kaynatınız.
  • Altını kapatmadan 5 dakika önce limon ekleyiniz ve altını kapatıp tamamen soğuyuncaya kadar bekleyiniz.
  • Şerbeti 1 gün önceden yaparsanız daha güzel olur.
  • Sonra tavanın içine suyu tereyağını şekeri ve bir çimdik tuzu koyunuz.
  • Kaynadıktan sonra unu ilave ediniz ve kısık ateşte toplanınca kadar güzelce 3-4 dakika pişiriniz.
  • Sonra ocağın altını kapatınız. Ve hamuru ayrı kaba koyunuz ve soğuyuncaya kadar bekleyiniz.
  • 2 tane yumurtayı teker teker kırıp hamura yediriniz. İrmik ve nişastayı ekleyip 3. cu yumurtayı da ekleyip güzelce yoğurunuz.
  • Sıkma torbasına duy takınız mümkünse iki tane sıkma torbasını üst üste geçiriniz.
  • Sıkarken çıkabilir yada duyu elinizle bastırarak yapabilirsiniz tavanın içine sıvı yağı koyunuz.
  • Ve soğuk yağın içine hamurunuzu sıkınız orta ateşte güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  • Kızaran hamurlarınızı şovuk sebete atınız. 1 -2 dakika bekletiniz ve çıkarınız hepsine aynı işlemi yapıp buzdolabında 1 -2 saat bekletiniz. Afiyetle tüketiniz.

Yorumlar