Ana içeriğe atla
 
Çörek Otlu Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
 - 1 ,5 su bardağı yoğurt
 - 1 kabartma tozu
 - Tuz
 - 1 yemek kaşığı çörek otu
Çörek Otlu Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Un derince bir kaba alınır ortası havuz gibi açılır.
 - Yoğurt ,tuz, kabartma tozu ve çörekotu ilave edilir güzelce karıştırılır.
 - Yoğurulur ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir unun miktarını çoğaltıp azaltabiliriz ele epey yapışan bir hamur olması gerekiyor.
 - Üstü kapatılarak sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
 - Elimizle yağlayarak açılır kızgın yağda kızartılır.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder