Çörek Otlu Pişi Tarifi

 

Çörek Otlu Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 ,5 su bardağı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

    Çörek Otlu Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un derince bir kaba alınır ortası havuz gibi açılır.
  • Yoğurt ,tuz, kabartma tozu ve çörekotu ilave edilir güzelce karıştırılır.
  • Yoğurulur ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir unun miktarını çoğaltıp azaltabiliriz ele epey yapışan bir hamur olması gerekiyor.
  • Üstü kapatılarak sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
  • Elimizle yağlayarak açılır kızgın yağda kızartılır.

Yorumlar