Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi

 

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 dış sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber 

    Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unun ortasını havuz gibi açın. Tuz yumurta ve ılık suyu ekleyin.
  • Ele yapışmayan biraz sert bir hamur yoğurun. Yaklaşık 10 dk yoğurun.
  • Üzerini örtüp 30 dk dinlendirin. İçi için:haşlanmış patatesi çatalla ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp soteleyin.
  • Salça ekleyin. Kavurun. Çatalla ezdiğiniz haşlanmış patatesi ekleyin.
  • Kekik,nane, karabiber ve tuz ekleyin. Kenara alın.
  • Dinlenen hamuru merdaneyle ne ince ne kalın olacak şekilde açın. Su bardağıyla yuvarlaklar kesin.
  • Ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun. Saç örgüsü gibi ağzını kapatın.
  • Unlanmış tepsiye dizin. Tuzlu suda haşlayın.
  • Pişen mantılar suyun yüzeyine çıkacak.
  • Sarımsağı rendeleyip yoğurtla karıştırın.
  • Tereyağını tavaya alın.
  • Eriyince ocaktan alıp nane, pulbiber, tozbiber ekleyin.
  • Pişen mantıları servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos gezdirin. Afiyet olsun.

Yorumlar