Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi

 

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 dış sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber 

    Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unun ortasını havuz gibi açın. Tuz yumurta ve ılık suyu ekleyin.
  • Ele yapışmayan biraz sert bir hamur yoğurun. Yaklaşık 10 dk yoğurun.
  • Üzerini örtüp 30 dk dinlendirin. İçi için:haşlanmış patatesi çatalla ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp soteleyin.
  • Salça ekleyin. Kavurun. Çatalla ezdiğiniz haşlanmış patatesi ekleyin.
  • Kekik,nane, karabiber ve tuz ekleyin. Kenara alın.
  • Dinlenen hamuru merdaneyle ne ince ne kalın olacak şekilde açın. Su bardağıyla yuvarlaklar kesin.
  • Ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun. Saç örgüsü gibi ağzını kapatın.
  • Unlanmış tepsiye dizin. Tuzlu suda haşlayın.
  • Pişen mantılar suyun yüzeyine çıkacak.
  • Sarımsağı rendeleyip yoğurtla karıştırın.
  • Tereyağını tavaya alın.
  • Eriyince ocaktan alıp nane, pulbiber, tozbiber ekleyin.
  • Pişen mantıları servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos gezdirin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?