Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Pirinç Pilavı Tarifi

 

Pirinç Pilavı Tarifi (Tane Tane Tam Ölçüsünde Pilav Nasıl Yapılır?) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 damla limon suyu
  • 3,5 su bardağı sıcak su(dilerseniz tavuk suyu kullanabilirsiniz)

    Pirinç Pilavı Tarifi (Tane Tane Tam Ölçüsünde Pilav Nasıl Yapılır?)

  1. Derin bir kabın içerisine pirinç, 3 bardak soğuk su yarım çay kaşığı tuz alıp yarım saat bekletiyoruz.Bunu yapmamızın sebebi pirinçin nişastasını salıp tane tane olmasını sağlamak.
  2. Diğer taraftan tenceremizi ocağımıza alıp sıvı yağımızı ekliyoruz.
  3. Ardından yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi tenceremize alıp kavuruyoruz. Bu aşamada pirinçlerimizin kırılmaması için hafif hareketlerle ile karıştırıyoruz.
  4. Ardından tereyağını ekleyip sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.
  5. Tuzumuzu da ekledikten sonra pilavımızın daha beyaz olması için bir kaç damla limon suyu damlatıp karıştırıyoruz.
  6. Tenceremizin ağzını kapatıp ocağımızın altını kısıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık ateşte tenceremizin kapağını açmadan pişiriyoruz.
  7. Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağımızın altını kapatıp tenceremizin ağzını kâğıt havlu serip kapağını kapatıyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz 








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?