26 Kasım 2024 Salı

Pirinç Pilavı Tarifi

 

Pirinç Pilavı Tarifi (Tane Tane Tam Ölçüsünde Pilav Nasıl Yapılır?) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 damla limon suyu
  • 3,5 su bardağı sıcak su(dilerseniz tavuk suyu kullanabilirsiniz)

    Pirinç Pilavı Tarifi (Tane Tane Tam Ölçüsünde Pilav Nasıl Yapılır?)

  1. Derin bir kabın içerisine pirinç, 3 bardak soğuk su yarım çay kaşığı tuz alıp yarım saat bekletiyoruz.Bunu yapmamızın sebebi pirinçin nişastasını salıp tane tane olmasını sağlamak.
  2. Diğer taraftan tenceremizi ocağımıza alıp sıvı yağımızı ekliyoruz.
  3. Ardından yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi tenceremize alıp kavuruyoruz. Bu aşamada pirinçlerimizin kırılmaması için hafif hareketlerle ile karıştırıyoruz.
  4. Ardından tereyağını ekleyip sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.
  5. Tuzumuzu da ekledikten sonra pilavımızın daha beyaz olması için bir kaç damla limon suyu damlatıp karıştırıyoruz.
  6. Tenceremizin ağzını kapatıp ocağımızın altını kısıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık ateşte tenceremizin kapağını açmadan pişiriyoruz.
  7. Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağımızın altını kapatıp tenceremizin ağzını kâğıt havlu serip kapağını kapatıyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder