Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi

 

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Yarım su bardağı süt
  • Su
  • Tuz

Kıymalı harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Beşamel sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Ayrıca karnabaharı tepsiye alınca kullanmak için;

  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

    Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharları küçük küçük parçalara ayırıp yıkayalım ve uygun bir tencerede kaynattığımız suyun içine alalım üzerine yarım su bardağı süt ve tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika haşlayalım ve suyunu süzelim.
  • Soğanları yemeklik doğrayalım sıvı yağ ile birlikte tavaya alalım 1-2 dakika kavuralım .
  • Kıymayı ilave edelim rengi dönünceye kadar kıymayı kavurup küçük küçük doğradığımız biberleri ilave edelim.
  • Daha sonra kabuğunu soyup yine küçük küçük doğradığımız domatesleri de ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Tuz ve baharatlarını da ekleyip 6-7 dakika daha bu şekilde pişirelim ocaktan alalım.
  • Karnabaharları tepsiye alıp üzerine tuz karabiber ve yağ gezdirip ezmeden hafifçe karıştıralım üzerine hazırladığımız kıymalı harcı yayalım.
  • Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağ alalım eriyince unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Sütü ilave edip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Sonra tuz ve karabiberini ekleyip 1-2 dakika daha pişirelim.
  • Hazırladığımız beşamel sosu kıymalı harcın üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde dökelim.
  • Önceden ısıttığımız 190 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim fırından çıkarıp üzerine kaşar serpelim ve kaşarlar kızarıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  • Pişen yemeğimizi ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim.Afiyet olsun deneyeceklere kolay gelsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?