Kremalı Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
(bardak ölçüsü 200 ml klasik su bardağı)
- 3 dal pırasa(beyaz kısmı)
- 1 orta boy patates
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 5-6 su bardağı su ( yarısı tavuk suyu)
- 100 ml sıvı krema
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı toz biber
İsteğe göre servis esnasında;
- 1 çay kaşığı sıvı krema
Kremalı Pırasa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ,tereyağ ekleyin.
- Isınınca doğranmış pırasaları,sarımsağı ekleyin beş dakika kadar kavurun.
- Küp doğranmış patatesleri ekleyin dört,beş dakika kavurun.
- Beş bardak su ekleyin ,yarısını tavuk suyu kullanmak lezzeti artırır.
- Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Patatesler yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirin.
- Kıvamına göre sıcak su ilavesi yapılabilir.
- Kremayı ekleyip karıştırın.
- Servis esnasında sıvı krema gezdirin ,kızarmış ekmekle servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder