Kremalı Pırasa Çorbası Tarifi

 

Kremalı Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

(bardak ölçüsü 200 ml klasik su bardağı)

  • 3 dal pırasa(beyaz kısmı)
  • 1 orta boy patates
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 5-6 su bardağı su ( yarısı tavuk suyu)
  • 100 ml sıvı krema

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz biber

İsteğe göre servis esnasında;

  • 1 çay kaşığı sıvı krema

    Kremalı Pırasa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ,tereyağ ekleyin.
  • Isınınca doğranmış pırasaları,sarımsağı ekleyin beş dakika kadar kavurun.
  • Küp doğranmış patatesleri ekleyin dört,beş dakika kavurun.
  • Beş bardak su ekleyin ,yarısını tavuk suyu kullanmak lezzeti artırır.
  • Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • Patatesler yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirin.
  • Kıvamına göre sıcak su ilavesi yapılabilir.
  • Kremayı ekleyip karıştırın.
  • Servis esnasında sıvı krema gezdirin ,kızarmış ekmekle servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...