Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi

 

Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy pancar
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kullanacağımız pancarların kabuklarını ince bir şekilde soyalım.
  • Pancarların büyüklüğüne göre sayıyı ayarlayabilirsiniz.
  • Pancarları rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim. Uygun bir tavaya 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını alarak ısıtalım.
  • Ardından rendelediğimiz pancarları tavaya ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
  • Pancarları çok fazla kavurmanıza gerek yok, hafifçe diriliğini kaybedecek şekilde yaklaşık 5 dakika kavurmanız yeterli olacaktır.
  • Pancarları daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • 7 yemek kaşığı kadar yoğurda 3 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek çırpalım.
  • Soğuyan pancarları da yoğurda ilave edip tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan mezemizi servis tabağına alalım ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...