Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy pancar
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kullanacağımız pancarların kabuklarını ince bir şekilde soyalım.
- Pancarların büyüklüğüne göre sayıyı ayarlayabilirsiniz.
- Pancarları rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim. Uygun bir tavaya 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını alarak ısıtalım.
- Ardından rendelediğimiz pancarları tavaya ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
- Pancarları çok fazla kavurmanıza gerek yok, hafifçe diriliğini kaybedecek şekilde yaklaşık 5 dakika kavurmanız yeterli olacaktır.
- Pancarları daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- 7 yemek kaşığı kadar yoğurda 3 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek çırpalım.
- Soğuyan pancarları da yoğurda ilave edip tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Hazır olan mezemizi servis tabağına alalım ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder