Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çilekli Yaş Pasta Tarifi

 

Çilekli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 5 yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 1 çimdik tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Pastacı kreması için:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket beyaz çikolata (60 gr)
  • 1 poşet toz krem şanti

Dış kaplaması ve süslemesi için:

  • 1 poşet çırpılmış krem şanti
  • Yeteri kadar çilek
  • 1 paket benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Antepfıstığı tozu
  • 1 poşet jelatin (çileklerin taze ve parlak kalması için)

    Çilekli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pastayı ne gün yapacaksak bir gece öncesi pastacı kremasını hazırlayalım.
  • Krema için vanilin, tereyağı, beyaz çikolata ve şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alalım karıştıralım.
  • Göz göz olup koyulaşınca tereyağ, vanilin ve beyaz çikolatayı ilave edip karıştıralım ve soğuması için başka kaba aktaralım. Bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  • Ertesi gün toz krem şantiyi ekleyip yüksek devirde 3-4 dk kadar çırpalım ve pastacı kremamız hazır.
  • Pandispanyası için yumurta sarılarını ve akını ayıralım. Akına bir çimdik tuz atıp köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri çırpmaya başlayalım. Sıcak suyu ekleyip rengi açılana kadar iyice çırpalım.
  • Kalan malzemeleri de ekleyip çırpalım ve bu karışıma yumurta aklarını 3 turda azar azar ilave ederek köpüğü çok söndürmeden alttan üste doğru karıştırıp iyice yedirelim.
  • 24 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kâğıt koyup karışımı dökelim ve 150 derece önceden ısıtılmış alt-üst ayar fırında pişirelim. İlk 40 dk kapağı açmayalım ve fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kapta su koyalım.
  • Pişen pandispanyayı sönmemesi için fırından hemen almayalım ve fırının kapağını aralık bırakarak içinde soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan pandispanyayı üç eşit parçaya bölelim.
  • Servis tabağına taban katı alalım, hafif sütle ıslatalım ve kalıbı etrafından saracak şekilde kilitleyelim.
  • Kremadan göz kararı koyalım ve üzerine küp doğranmış çileklerden yerleştirelim. Diğer iki kat için de aynı işlemi tekrarlayalım.
  • Bu şekilde dolaba kaldırarak 3-4 saat dinlendirelim.
  • Bir poşet krem şantiyi arkasında yazıldığı gibi hazırlayalım.
  • Dolaptan aldığımız pastayı kalıptan kurtaralım ve her tarafını şantiyle kaplayalım. Fazlalıkları sıvama aparatıyla alalım.
  • Benmari usulü eritip soğuttuğumuz çikolatayı sıkma torbasına koyup pastanın yanlarından akıtalım.
  • Ardından ortadan ikiye böldüğümüz çilekleri pastanın kenarına dizelim.
  • Jelatini paketin arkasında yazıldığı gibi hazırlayalım.
  • Çileklerin üzerine fırçayla jelatinden gezdirelim.
  • Ortasını antepfıstığı tozuyla kaplayalım.
  • Pastanın taban kenarlarını ve çileklerin kenarlarını kalan krem şantiyle süsleyelim.
  • Pastamızı dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebiliriz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?