File Badem Yapımı Tarifi


 

File Badem Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram badem
  • 1 litre kaynar su

    File Badem Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bademler kaynar suyun içinde 15-20 dakika bekletilir.
  • Daha sonra kabuğu kolayca soyulur.
  • Bademler, isteğe göre file, ince uzun veya küçük kare şeklinde doğranarak hazırlanır.
  • Kağıt serili tepsiye yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 140 derecelik fırında 15-20 dakika kadar kavrulur. Bu süre içinde 1-2 kez karıştırılır.
  • Kavrulan bademler, tepsi üzerinde soğumaya bırakılır ve bu şekilde gevrekleşmeleri sağlanır.
  • Arzu edilen şekilde kek, pasta ve tatlılarda kullanılır. Afiyet olsun.

Yorumlar