Ana içeriğe atla
File Badem Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram badem
- 1 litre kaynar su
File Badem Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bademler kaynar suyun içinde 15-20 dakika bekletilir.
- Daha sonra kabuğu kolayca soyulur.
- Bademler, isteğe göre file, ince uzun veya küçük kare şeklinde doğranarak hazırlanır.
- Kağıt serili tepsiye yayılır.
- Önceden ısıtılmış 140 derecelik fırında 15-20 dakika kadar kavrulur. Bu süre içinde 1-2 kez karıştırılır.
- Kavrulan bademler, tepsi üzerinde soğumaya bırakılır ve bu şekilde gevrekleşmeleri sağlanır.
- Arzu edilen şekilde kek, pasta ve tatlılarda kullanılır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder