Pırasalı Ispanaklı Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yufka
- 400 gram ıspanak
- 2 tane pırasanın beyaz kısmı
- 1 büyükçe kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nane
- Peynir
Sos için;
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı soda
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
Pırasalı Ispanaklı Çıtır Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böreğin iç harcını yapalım ,yarım çay bardağı zeytinyağı tavaya alalım, soğanları doğrayalım, biraz kavrulsun .
- İncecik doğradığımız pırasalarıda ekleyip kapağını kapatalım, birlikte kavrulsun ,biraz soteleyelim.
- Tuzunu ,biberin ,şekeri ,naneyi ekleyelim ,üzerine incecik doğradığımız ıspanağı ve istediğiniz peyniri ekleyip ben küflü Erzurum peyniri vardı ondan ekledim ocağı kapatalım güzelce karıştıralım.
- Yufkanın birini tezgaha serip sostan 4-5kaşık her yerine serpip bir fırça yardımıyla her yerine sürelim, ikinci yufkayı üzerine serelim önce 4’e kesip sonra her bir parçayı 2’ye keselim fotoğraflarda olduğu gibi.
- Pırasalı harcımızı koyup saralım yağlı tepsiye koyalım diğer 2 yufkayıda aynı şekilde yapalım.
- Böreklerin üzerine kalan harçtan sürüp ısıtılmış fırında 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirelim sıcak yiyelim
Yorumlar
Yorum Gönder