Pırasalı Ispanaklı Çıtır Çıtır Börek Tarifi


 

Pırasalı Ispanaklı Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yufka
  • 400 gram ıspanak
  • 2 tane pırasanın beyaz kısmı
  • 1 büyükçe kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Peynir

Sos için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu

    Pırasalı Ispanaklı Çıtır Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğin iç harcını yapalım ,yarım çay bardağı zeytinyağı tavaya alalım, soğanları doğrayalım, biraz kavrulsun .
  • İncecik doğradığımız pırasalarıda ekleyip kapağını kapatalım, birlikte kavrulsun ,biraz soteleyelim.
  • Tuzunu ,biberin ,şekeri ,naneyi ekleyelim ,üzerine incecik doğradığımız ıspanağı ve istediğiniz peyniri ekleyip ben küflü Erzurum peyniri vardı ondan ekledim ocağı kapatalım güzelce karıştıralım.
  • Yufkanın birini tezgaha serip sostan 4-5kaşık her yerine serpip bir fırça yardımıyla her yerine sürelim, ikinci yufkayı üzerine serelim önce 4’e kesip sonra her bir parçayı 2’ye keselim fotoğraflarda olduğu gibi.
  • Pırasalı harcımızı koyup saralım yağlı tepsiye koyalım diğer 2 yufkayıda aynı şekilde yapalım.
  • Böreklerin üzerine kalan harçtan sürüp ısıtılmış fırında 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirelim sıcak yiyelim

Yorumlar