Yumurta Kek Tarifi


 

Yumurta Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 100 g labne peyniri

Üzeri için;

  • Konserve kayısı

    Yumurta Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta akları ve tuzu alarak köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, süt, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Yumurta aklarını da ekleyip spatula yardımı ile hamuru aynı yönde karıştırarak yedirelim.
  • 29×29 cm boyutlarındaki fırın kabına harcı döküp yayalım.
  • Önceden ısıttığımız 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
  • Pişen keki soğumaya bırakalım.
  • Muhallebisi için tencereye toz şeker, un, nişasta ve sütü alarak çırpma teli ile güzelce karıştıralım.
  • Ocağı açalım ve karıştırarak kıvam alana kadar muhallebimizi pişirelim.
  • Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım ve vanilya ile tereyağı ekleyerek karıştıralım.
  • İlk sıcaklığı çıkan muhallebiye labne peyniri ekleyerek mikserle çırpalım.
  • Soğuyan kekin üzerine muhallebimizi dökelim ve soğuması için bekletelim.
  • Dinlenen tatlımızı dilimleyelim ve üzerine konserve kayısıdan yerleştirip tarçın serperek servis edelim. Afiyet olsun!

Yorumlar