Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yumurta Kek Tarifi


 

Yumurta Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 100 g labne peyniri

Üzeri için;

  • Konserve kayısı

    Yumurta Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta akları ve tuzu alarak köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, süt, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Yumurta aklarını da ekleyip spatula yardımı ile hamuru aynı yönde karıştırarak yedirelim.
  • 29×29 cm boyutlarındaki fırın kabına harcı döküp yayalım.
  • Önceden ısıttığımız 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
  • Pişen keki soğumaya bırakalım.
  • Muhallebisi için tencereye toz şeker, un, nişasta ve sütü alarak çırpma teli ile güzelce karıştıralım.
  • Ocağı açalım ve karıştırarak kıvam alana kadar muhallebimizi pişirelim.
  • Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım ve vanilya ile tereyağı ekleyerek karıştıralım.
  • İlk sıcaklığı çıkan muhallebiye labne peyniri ekleyerek mikserle çırpalım.
  • Soğuyan kekin üzerine muhallebimizi dökelim ve soğuması için bekletelim.
  • Dinlenen tatlımızı dilimleyelim ve üzerine konserve kayısıdan yerleştirip tarçın serperek servis edelim. Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?