Yumurta Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 100 g labne peyniri
Üzeri için;
- Konserve kayısı
Yumurta Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta akları ve tuzu alarak köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, süt, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım.
- Yumurta aklarını da ekleyip spatula yardımı ile hamuru aynı yönde karıştırarak yedirelim.
- 29×29 cm boyutlarındaki fırın kabına harcı döküp yayalım.
- Önceden ısıttığımız 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
- Pişen keki soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için tencereye toz şeker, un, nişasta ve sütü alarak çırpma teli ile güzelce karıştıralım.
- Ocağı açalım ve karıştırarak kıvam alana kadar muhallebimizi pişirelim.
- Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım ve vanilya ile tereyağı ekleyerek karıştıralım.
- İlk sıcaklığı çıkan muhallebiye labne peyniri ekleyerek mikserle çırpalım.
- Soğuyan kekin üzerine muhallebimizi dökelim ve soğuması için bekletelim.
- Dinlenen tatlımızı dilimleyelim ve üzerine konserve kayısıdan yerleştirip tarçın serperek servis edelim. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder