Güveçte Domates Sos Ve Kaşarlı Sucuk Tarifi

 

Güveçte Domates Sos Ve Kaşarlı Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kangal sucuk
  • 1 kavanoz domates sos
  • 3 4 adet yeşil biber
  • 1 kase kaşar peyniri

    Güveçte Domates Sos Ve Kaşarlı Sucuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş tabak şeklinde bir güvece domates sosu yayın üzerine sucukları kesip dizin, biberleride doğrayıp serpiştirin. En üste kaşar rendesi gezdirin.
  • 200 derece fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin kahvaltıya güzel bir alternatif.

Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi

 

Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet hazır baklavalık yufka

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

İçi için;

  • 200 gram mascarpone (kaymak)
  • 250 gram ceviz içi

Üzeri için;

  • 100 gram eritilmiş tereyağı +2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbeti için tencereye şeker ,su ve limon dilimini alıp karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha.
  • Kaynamaya bırakalım. Daha sonra kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Tezgaha serdiğimiz 4 adet yufkanın en üstüne her yerine gelecek şekilde kaymak sürdürelim.
  • Daha sonra biraz iri çekilmiş ceviz içini yufkaların üzerine serpelim ve rulo şeklinde saralım. Yaklaşık 2 parmak genişliğinde keselim ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
  • Tüm baklavalık yufkalarımız bitinceye kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapalım. Üzerlerine eritilmiş tereyağ ve 2 kaşık sıvı yağ karışımını karıştırıp fırça ile bolca sürdürelim.
  • Önceden ısıttığımız alt üst ayarda 180° firında kontrollü.
  • Bir şekilde 35-40 dk kadar pişiriyoruz. Üzerleri güzelce kızarsın. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuyan şerbeti dökelim.
  • Tatlımız şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebiliriz.

Kıyır Ağızda Dağılan Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

 

Kıyır Ağızda Dağılan Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağından biraz fazla un

Kakaolu hamur için;

  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Bulamak için;

  • Yeteri kadar irmik

    Kıyır Ağızda Dağılan Kesme İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç diğer bütün malzemeleri alalım bu aşamada tereyağının oda ısısında olmasına dikkat edelim, hepsini güzelce karıştıralım. Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğuralım hamurun üçte birini ayırıp kakao ve cevizi ilave edip tekrar yoğuralım.
  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye ilave edip, ocağa alalım karıştıralım şeker eriyip, kaynamaya başladığında limonu ilave edip ocağın altını kıssa alalım yaklaşık 12-13 dakika kaynatalım ocaktan alalım.
  • Tezgahın üzerine temiz bir poşet yayalım hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, önce elimizle rulo yapalım uzatalım sonra oklava ya da elimizle hafif yayarak açalım uzun bir şekilde olması gerekiyor.
  • Kakaolu hamurdan bir parça koparıp yine rulo yapıp uzatalım, açtığımız hamurun üzerine yerleştirelim poşet ile sararak rulo yapalım hafif üstüne bastırarak düzeltelim ve poşeti açıp hamurun her tarafını irmiğe bulayalım.
  • Bıçak ile üzerine kesikler yapalım 3-4 santim olacak şekilde keselim tepsiye yerleştirelim.
  • Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp, önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız tatlılara bekletmeden ilk sıcağı çıkan şerbeti dökelim 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.

Brokoli Mezesi Tarifi

 

Brokoli Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy brokoli
  • 1 kase haşlanmış garnitür
  • 4 yemek kaşığı normal yoğurt
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı mayonez

Üzeri için;

  • Zeytinyağı
  • Toz biber

    Brokoli Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi yıkayıp çiçek kısımlarını küçük olacak şekilde kesip tencereye alıyoruz ve haşlıyoruz.
  • Ben çok fazla haşlayıp erimesini sevmediğim için biraz diri bıraktım.
  • Haşladıktan sonra direkt soğuk suya tutarsanız rengi yeşil kalacaktır.
  • Geniş bir kaseye yoğurtları, mayonezi, tuzu ve sarımsağı alıp karıştırıyoruz.
  • Üzerine haşlanmış garnitürü ve brokolileri ekleyip güzelce karıştırarak servis kasesine alıyoruz.
  • Son olarak, üzerine toz biber ve zeytinyağı yakıp döküyoruz.

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet büyük boy soğan

İç harcı için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • Yarım çay bardağına yakın zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

    Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup bıçak yardımıyla dıştan içe doğru ortasına kadar kesik atalım.
  • Uygun tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayana kadar kaynatalım. (fazla yumuşatmıyoruz sarılacak kadar yumuşasın yeter).
  • İstediğimiz kıvama gelen soğanları alıp tek tek katlarını ayıralım ve aralarda kalan zarlarını temizleyelim.
  • İç harcı için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce harmanlayalım (daha harcı karıştırırken mis gibi koku yayılacak) 😍.
  • Daha sonra ayırdığımız her bir soğana iç harcından koyup rulo şeklinde sarıp tenceremize yerleştirelim.
  • Sosu için yağ ve salça tavaya alınıp biraz kavurulur.
  • Daha sonra nar ekşisi, tuz ve suyu eklenip karıştırılır ve dolmamızın üzerine gezdirilir. Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirilip en son arzuya göre fırınlanır. Afiyetle 🌹.
  • Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirilip en son arzuya göre 15-20 dk fırınlanır.

Köfteli Nohutlu Çorba Tarifi

 

Köfteli Nohutlu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Kebir Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı soğuk su (1200 ml)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köftesi için;

  • 250 g kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Köfteleri bulamak için;

  • Un

Köfteleri kızartmak için;

  • 2 yemek kaşığı Kebir Tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

    Köfteli Nohutlu Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için karıştırma kabına kıyma, karabiber ve tuzu alarak yoğuralım.
  • Hazır olan köfte harcından minik parçalar kopartıp yuvarlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz köfteleri un dolu bir tabağa alıp her tarafını unlayalım, ardından fazla ununu silkeleyelim.
  • Tencereye Kebir Tereyağı’nı alıp eritelim.
  • Üzerine unu ekleyerek yakmadan, kokusu çıkana kadar orta ateşte kavuralım.
  • Suyu ve yıkanmış pirinçleri de ekleyip 20 dakika kaynatalım.
  • Terbiyesi için uygun bir kasede yoğurt ve yumurta sarısını çırpalım.
  • Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe kadar terbiyeye ekleyip sürekli karıştırarak ılıtalım.
  • Çorbamızı karıştırırken terbiyeyi yavaş yavaş ekleyelim ve 1-2 dakika kaynatalım.
  • Köfteleri kızartmak için tavaya Kebir Tereyağı’nı alıp eritelim.
  • Üzerine hazırladığımız köfteleri ekleyerek kızartalım.
  • Haşlanmış nohutları, nane, toz biber ve pul biberi ekleyerek karıştıralım.
  • Köfteli nohutlu sosu çorbaya ilave edelim ve bir taşım daha kaynatalım.
  • Son olarak tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra çorbamız servise hazır.

En Doğalından Ayva Tatlısı Tarifi

 

En Doğalından Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet ayva
  • 1 adet kırmızı pancar
  • Her yarım ayva için 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 4 adet karanfil (adedi arttırabilirsiniz)
  • Kaymak
  • Yeşil fıstık

    En Doğalından Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları kabuğunu soyup ortadan bölelim, yayvan bir tencereye dizelim.
  • Pancarın kabuğunu soyalım ister dilimleyelim ister ortadan bölelim. O kadar güzel renk veriyor ki.
  • Ayvalara her yarım ayvaya bir buçuk yemek kaşığı şeker koyalım.
  • Ayva çekirdekleri, 1 ayvanın kabuğu, karanfili, çubuk tarçını, 1 su bardağı suyu tencereye koyalım kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Ayvaları bir fırın kabına yerleştirelim, ayvaların üzerine suyunu süzgeçle süzüp dökelim.
  • 10-15 dakika kıvamını alıncaya kadar fırında pişirelim kaymakla yeşil fıstıkla servis yapalım.
  • Çok hafif bir tatlı şiddetle tavsiye ediyorum.

Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi

  Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 150 gram margarin 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek ka...