Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
 - 2 adet muz
 
Kakaolu kreması için;
- 4 su bardağı süt
 - 3 çorba kaşığı un
 - 2 çorba kaşığı kakao
 - 1 çorba kaşığı dolu dolu tereyağı veya margarin
 - 1, 5 su bardağı toz şeker ( damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
 
üzerinin sosu için;
- 1 bardak süt
 - 1 tatlı kaşığı un
 - 3 tatlı kaşığı şekeri
 - 1 tatlı kaşığı kakao
 
Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tarifi Yapılışı
- Kakaolu krema için olan malzemlerden yağ hariç hepsini iyice içinde topaklanma kalmayana kadar çırpın, sürekli karıştırarak kaynatın.
 - Kaynadıktan sonra 3 veya 4 dakika daha karıştırarak pişirip ocaktan alın.
 - Tereyağını ilave edip iyice karıştırın ve ılımasını bekleyin.
 - Kremanın üstü kabuk tutmasın diye arada karıştırmayı unutmayın.
 - Kakaolu kremadan küçük bir çorba kasesi kadar alın.
 - Tezgahın üstüne geniş olacak şekilde streç folyoyu serin.
 - Üstüne bisküvileri enine 3 adet uzunlamasına 6 adet yan yana gelecek şekilde koyun. Biraz krema sürün.
 - İkinci kat bisküviyi yerleştirin.
 - Bir daha kakaolu kremayı sürün.
 - Bisküvinin kenarları 4 ortası 2 olacak şekilde bisküvi koyun.
 - Arasına da krema sürün, muzları ikili olan orta sıraya yerleştirin.
 - Folyonun uzunlamasına her iki tarafını tutup yukarda muzların üstünde birleştirin.
 - Yukarıda biraz sıkıştırarak üçgen şeklini verin.
 - Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin, ben bir gece dinlendirdim.
 - Dinlenmiş olan piramit pastanın üzeri için 1 bardak süt, 1 tatlı kaşığı un, 3 tatlı kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı kakaoyu iyice karıştırarak kaynatıp ocaktan alın.
 - Kalan kakaolu krema ile karıştırın, pastanın üstündeki streç filmi açıp kakaolu kremayı üstüne sürün.
 - İsteğe göre 50 gr kadar sütlü sade çikolatayı benmari usulü eritip küçük bir poşete koyun.
 - Ucunu çok az kesin, muzlu piramit pastanın üzerine çizgiler yapın.
 - Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
 
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder