16 Kasım 2017 Perşembe

yemek tarifleri (Hünkar Muhallebisi )



Hünkar Muhallebisi 

Hünkar Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 1 su bardağı meyve şekerlemesi

Hünkar Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Süt, nişasta ve şeker devamlı karıştırılarak pişirilir. 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır. Bu sırada içine fıstık ve meyve şekerlemesi eklenir. Altı kapatılarak vanilyası ve margarini de ilave edilip karıştırılır. Suyla ıslatılmış kek kalıbına dökülür. Dolapta 3-4 saat soğutulduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder