Hünkar Muhallebisi
Hünkar Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
 - 1 su bardağı nişasta
 - 1. 5 su bardağı şeker
 - 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
 - 1 paket vanilya
 - 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
 - 1 su bardağı meyve şekerlemesi
 
Hünkar Muhallebisi Tarifi Yapılışı
Süt, nişasta ve şeker devamlı karıştırılarak pişirilir. 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır. Bu sırada içine fıstık ve meyve şekerlemesi eklenir. Altı kapatılarak vanilyası ve margarini de ilave edilip karıştırılır. Suyla ıslatılmış kek kalıbına dökülür. Dolapta 3-4 saat soğutulduktan sonra servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder