5 Kasım 2017 Pazar

Yemek tarifleri

Havuçlu Dereotlu Poğaça  

Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3. 5 bardak un
  • 1 bardak yoğurt
  • 4/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr tereyağ yoksa margarin
  • 1 havuç
  • 1/2 demet dereotu
  • Beyaz peynir  

    Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

    Geniş büyük bir kapta önce unu, toz şekeri, tuzu, kabartma tozu hepsi karıştırılır. Havuç rendelenir, dereotu ince ince doğranır. Yoğurt ,sıvı yağ, tereyağı, yumurtanın beyazı içine sarısı üstüne sürmek için ayrı bir kaba ayrılır. İyice yoğrulur. Bekletmeye hiç gerek yok. Elde yumurta büyüklüğünde hamur koparılır. Avuç içi büyüklüğünde hamur açılır. İçine ben burgu peynir koydum fakat siz damağınıza uygun farklı bir peynirde kulanabilirsiniz. Üzerine yumurtanın sarısını sürerek. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında Pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder