Adana Kebap Tepside
Adana Kebap Tepside Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr tek çekim dana kıyma
- 400 gr tek çekim kuzu kıyma
- 100 gr kuyruk yağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 adet çok ince doğranmış suyu sıkılmış soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (Biber salçası tatlı ise kullanın)
Adana Kebap Tepside Tarifi Yapılışı
Kasaptan kıymaları karıştırarak alın ve mutlaka tek çekim isteyin. İçerisine soğanları çok ince doğrayın ve mutlaka suyunu sıkıp süzerek kullanın içerisine sarımsağı salçayı ve baharatları ekleyip az yoğurun ve dolapta en az 1 saat bekletin. İmkanınız varsa 1 gün bile bekletseniz daha da güzel olur. Daha sonra fırın tepsisinin üzerine kıymayı elinizi ıslatarak yayıp düzleştirin. Bir bıçak tardımı ile düz şeritler halinde kesip fırında 200 derece ızgara ayarında kontrollü olarak 20 ila 30 dakika arası pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder