4 Kasım 2017 Cumartesi

Yemek tarifleri

Ciğerli Pilav   

Ciğerli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 500 gram kuşbaşı kuzu ciğeri
  • 4-5 dal maydanoz
  • Yeterince sıcak su
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber, pulbiber

Ciğerli Pilav Tarifi Yapılışı

Sıvıyağı ve tereyağı tencerede eritiyoruz. Üstüne arpa şehriyelerimizi kahverengi olana kadar karıştırıyoruz. Yıkanmış pirinçlerinizi de tencereye ilave edip pirinçler beyazlaşıncaya kadar kavuruyoruz. Tuzunu ve suyunu ekleyip kısık ateşte kapağı hiç açmadan suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
Ciğerleri kanı iyice çıkana kadar suda bekletiyoruz. Sıvıyağda güzelce pişiriyoruz üzerine karabiber pulbiber isteğe bağlı baharatlarımızı ekleyip servis ediyoruz. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder