Karnabahar Kızartması
Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- Küçük boy karnabahar
- 2 yumurta
- 7 kaşık un
- 1 bardak süt
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı
Öncelikle karnabaharımızı ayıklayıp çok ufak olmayacak şekilde birbirinden ayırıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz. Sonra bu arada biz kızartma sosunu hazırlıyoruz. Öncelikle un ve sütü karıştırıyoruz sonra yumurtaları ilave edip birde onunla karıştırıyoruz. Pişen karnaharlarımızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonrada sosa batırıp kaşık yardımıyla kızdırdığımız kızartma yağına atıp arkalı önlü kızartıyoruz. Sonra isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder