Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Tabanı için;
- 4 adet patates
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Ara sosu için;
- 1 kase katı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Domates sosu için;
- 1 su bardağı domates püresi veya rendelenmiş domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
Kolaylıkla yapabileceğiniz nefis bir tarif mutlaka deneyin
- Tavuk göğsünü bir kaç dilime ayırın. Çukur bir kaba sarımsağı rendeleyin. Yağ, yoğurt, salça ve baharatları karıştırın.
- Tavuk parçalarını bu karışıma ekleyip karıştırın ve iyice sosa bulandıktan sonra streç film üzerine koyup sıkıca sarıp, dondurucuya kaldırın.
- 3 saat sonra dondurucudan çıkartıp ince ince dilimler halinde doğrayın. Tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı koyup ısıtın ve doğradığınız dönerlerin bir kısmını tavaya alın. Yüksek ateşte çevirerek pişirin
- Patateslerin kabuklarını soyup, incecik doğrayın. Tavada kızdırılmış yağda patatesleri kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkartın.
- Derin bir kasede de yoğurtla rendelenmiş sarımsakları ekleyip karıştırın.
- Servis tabağının altına kızarttığımız patatesleri gelişigüzel yayın.
- Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdumuzu gezdirin. En üste de hazırladığınız sıcak tavuk döneri ekleyin. Bu arada bir taraftan;
- Zeytinyağına Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp son olarak etlerin üzerine gezdirin.
- Maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder