Yemek tarifleri / Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • Yarım limon suyu (veya enginarların kendi limonlu suyu)
  • 1-1. 5 bardak su
  • 1 er tatlı kaşığı şeker/tuz/un
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
Üzeri için ;
  • Dereotu ve garnitür (enginar başı 1 yemek kaşığı)

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Şeker tuz ve unu karıştırın içine limonlu suyu ekleyin karıştırın.
  2. Garnitür (küp küp doğranmış havuç ,bezelye ,patates) yumuşayana kadar haşlayın veya hazır kullanın.
  3. Soğanı geniş tencerede zeytinyağında soteleyin.
  4. İçine unlu su karışımı ilave edip kaynayınca enginarları dizin.
  5. Kapağı kapalı yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 20 dk)
  6. Garnitür den kaşık kaşık içine doldurun.
  7. Suyundan da birer kaşık üstüne ilave edip 5 dk daha kısık ateşte pişirin.
  8. Dereotu ile süsleyip soğutun.

Yorumlar