Çok doyurucu: Ispanak salatası tarifi

Malzemeler:


  • 500 gram ıspanak
  • 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 1 çorba kaşığı ay çekirdeği içi
  • 100 gram kabuklu pirinç
  • 1/2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz-karabiber

                          İçindeki magnezyumla vücudun demir eksikliğini şıp diye çözen ıspanak şimdi enfes bir salata olarak karşımıza çıkıyor. Hazırlaması da o kadar kolay ki.

Nasıl Yapılır?


Pirinçlere bir su bardağı su ekleyerek haşlayın. Pirinçleri süzüp bekletin. Sonrasında iyice yıkadığınız ıspanakları diğer tüm malzemelerle karıştırın. Limon, zeytinyağı, tuz ve karabiberden oluşan salata sosunu hazırlayıp malzemelerin üzerine dökün ve salatanızı afiyetle tüketin.

Yorumlar