Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte

Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Bayat ekmek içi (kurutulmuş ekmek içi de olur)
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Sosu için;
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı SÜTAŞ tereyağı
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • SÜTAŞ Kaşar peyniri rendesi

Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için soğan, sarımsak, maydanoz ve yumurtayı rondodan geçirelim.
  2. Bir kaba kıymayı alalım ve üzerine rondolan geçirilmiş malzemeler, bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve pul biberi alarak güzelce yoğuralım.
  3. Hazırlamış olduğumuz köfte harcını istediğimiz gibi şekillendirelim ve üzerini streç film ile kapatarak 2 saat kadar dolapta dinlendirelim.
  4. Sos için domatesleri rendeleyelim.
  5. Tavaya tereyağını alarak eritelim ve rendelediğimiz domatesi üzerine ekleyelim.
  6. Biraz pişen domatesin üzerine salça, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  7. Son olarak üzerine 1 su bardağı suyu da ekleyerek biraz daha pişirelim.
  8. Dinlendirmiş olduğumuz köfteleri sıvı yağda her iki tarafını da çok az kızartalım.
  9. Güveç kaplarımızı köfteleri yerleştirerek üzerine hazırlamış olduğumuz domates sosundan ekleyelim.
  10. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında suyunu çekip biraz kızarana kadar pişirelim.
  11. Son olarak güveçlerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayalım
  12. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Yorumlar