Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr kıyma
 - 1 adet soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 adet yumurta
 - Bayat ekmek içi (kurutulmuş ekmek içi de olur)
 - Maydanoz
 - Tuz
 - Karabiber
 - Pul biber
 
Sosu için;
- 2 adet orta boy domates
 - 1 diş sarımsak
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Tuz ve karabiber
 - 2 yemek kaşığı SÜTAŞ tereyağı
 - 1 su bardağı su
 
Üzeri için;
- SÜTAŞ Kaşar peyniri rendesi
 
Kiremitte Soslu Kaşarlı Köfte Tarifi Yapılışı
- Köfte için soğan, sarımsak, maydanoz ve yumurtayı rondodan geçirelim.
 - Bir kaba kıymayı alalım ve üzerine rondolan geçirilmiş malzemeler, bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve pul biberi alarak güzelce yoğuralım.
 - Hazırlamış olduğumuz köfte harcını istediğimiz gibi şekillendirelim ve üzerini streç film ile kapatarak 2 saat kadar dolapta dinlendirelim.
 - Sos için domatesleri rendeleyelim.
 - Tavaya tereyağını alarak eritelim ve rendelediğimiz domatesi üzerine ekleyelim.
 - Biraz pişen domatesin üzerine salça, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
 - Son olarak üzerine 1 su bardağı suyu da ekleyerek biraz daha pişirelim.
 - Dinlendirmiş olduğumuz köfteleri sıvı yağda her iki tarafını da çok az kızartalım.
 - Güveç kaplarımızı köfteleri yerleştirerek üzerine hazırlamış olduğumuz domates sosundan ekleyelim.
 - Önceden ısıttığımız 180 derece fırında suyunu çekip biraz kızarana kadar pişirelim.
 - Son olarak güveçlerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayalım
 - Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder