Şehriye Pilavı
Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Tavuk bulyon (isteğe bağlı)
Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin.
- Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun.
- Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, ben 3 su bardağı ekledim. Gerekirse ilave yapabilirsiniz. .
- İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz.
- Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
- Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder