5 Eylül 2018 Çarşamba

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel)

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 2 kase yoğurt
  • 7 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Nane
  • Tuz

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı

Merhaba🙋herkeze hayırlı akşamlar hepimizin bildiği ayran çorbasını birde böyle deneyin derim Nefiss oluyor. Erzincanın yöresel bir çorbasıdır deneyin pişman olmazsınız😊
  1. Buğdayı bir gece önceden bir kaba koyup üzerine su ekleyelim ve sabaha kadar bekletelim.
  2. Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp bir tencereye alalım üzerine su ekleyip yumuşayana kadar pişirip süzelim.
  3. Derin bir kabının içine yoğurt ,yumurta, unu ekleyip çırpalım.
  4. Çorbayı yapacağımız tencereye yoğurdu 7 bardak suyu ekleyip hiç başından ayrılmadan karıştırarak kaynatalım, eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamız kesilebilir.
  5. Kaynadıktan sonra buğdayı ilave edip karıştırın kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve bir kenarda soğanı çok minik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
  6. Kavrulan soğana tereyağını ilave edip eritelim ve üzerine naneyi ekleyip ocaktan alalım.
  7. Kavurduğumuz harcı çorbamıza ilave edip karıştıralım, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.


Afiyet şeker olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder