Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
 - 2 kase yoğurt
 - 7 su bardağı su
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 adet küçük boy kuru soğan
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 adet yumurta
 - Nane
 - Tuz
 
Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı
Merhaba
herkeze hayırlı akşamlar hepimizin bildiği ayran çorbasını birde böyle deneyin derim Nefiss oluyor. Erzincanın yöresel bir çorbasıdır deneyin pişman olmazsınız
- Buğdayı bir gece önceden bir kaba koyup üzerine su ekleyelim ve sabaha kadar bekletelim.
 - Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp bir tencereye alalım üzerine su ekleyip yumuşayana kadar pişirip süzelim.
 - Derin bir kabının içine yoğurt ,yumurta, unu ekleyip çırpalım.
 - Çorbayı yapacağımız tencereye yoğurdu 7 bardak suyu ekleyip hiç başından ayrılmadan karıştırarak kaynatalım, eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamız kesilebilir.
 - Kaynadıktan sonra buğdayı ilave edip karıştırın kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve bir kenarda soğanı çok minik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
 - Kavrulan soğana tereyağını ilave edip eritelim ve üzerine naneyi ekleyip ocaktan alalım.
 - Kavurduğumuz harcı çorbamıza ilave edip karıştıralım, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
 
Afiyet şeker olsun
Yorumlar
Yorum Gönder