30 Eylül 2018 Pazar

Fırında Patatesli Bagetler

Fırında Patatesli Bagetler Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak(isteğe bağlı )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ
Üzeri için:
  • Kuru soğan, domates, biber

Fırında Patatesli Bagetler Tarifi Yapılışı



  1. Derisi alınmış bagetler kenarlarına çizik atılır. Yıkanır, süzdürülürek bir kap içerisine alınır.
  2. Tuz, yoğurt, salçalar, isteğe bağlı rendelenmiş sarımsak, baharatlar, yağla birlikte iyice harmanlanır. 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  3. Küp doğranmış patatesler tuz, karabiber, pul biber, kekik, az yağla birlikte karıştırılır. Bagetler le birlikte tepsiye yerleştirilir.
  4. Üzerlerine domates, biber kuru soğan dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirilir. Lezzetli sunumu pratik yemeğimiz servise hazır. 👌AFİYETLER OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder