23 Eylül 2018 Pazar

Revani Tatlısı

Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı irmik
  • 6-7  yemek kaşığı un
Şerbeti için;
  • 2, 5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım.
  2. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  3. 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 2-3dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın.
  4. Keki hazırlayalım.
  5. Yumurta ve şekeri bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunca diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
  6. Hamuru yağlanmış 22cm genişliğindeki kare borcama dökün ben yuvarlak kek kalıbında yaptım oda olur.
  7. 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  8. Fırından aldıktan 5 dk kadar sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün.
    Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder