Yemek tarifleri,Hatay Tavası

Hatay Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 Gr kuzu kuşbaşı
  •  3-4 adet patates
  • 2 kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 sulu  domates
  • 3 sivri biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1’er tatlı kaşığı kekik ,karabiber ,pul biber,tuz
  • 1-2 yemek kaşığı kadar rondoda çekilmiş veya eritilmiş kuyruk yağı
  • 1 çay bardağı su

Hatay Tavası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri yıkayıp küp şeklinde doğrayalım.
  2. Pişireceğiniz fırın tepsisine önce doğranmış soğanı, sarımsağı koyup, salçayı ilave ederek karıştıralım.
  3. Bütün sebzeleri, eti, kuyruk yağını, baharatlarını suyu ekleyip biraz karıştırarak 200 derece fırında 40-45 dk kadar etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Bu arada kuyruk yağı bu yemeğe lezzetini verir. Ama istemezseniz zeytinyağı ilave edebilirsiniz 🙂
  5. Akdeniz bölgesinde özellikle mahalle fırınlarında pişirttiriliyor bu nefis antakya tavası mutlaka denemelisiniz😉😊

Yorumlar