Ana içeriğe atla
Yemek tarifleri,Hatay Tavası
 
Hatay Tavası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 Gr kuzu kuşbaşı
 
-  3-4 adet patates
 
- 2 kuru soğan
 
- 5-6 diş sarımsak
 
- 3 sulu  domates
 
- 3 sivri biber
 
- 1 kırmızı biber
 
- 1 yemek kaşığı biber salçası
 
- 1’er tatlı kaşığı kekik ,karabiber ,pul biber,tuz
 
- 1-2 yemek kaşığı kadar rondoda çekilmiş veya eritilmiş kuyruk yağı
 
- 1 çay bardağı su
 
Hatay Tavası Tarifi Yapılışı
- Tüm sebzeleri yıkayıp küp şeklinde doğrayalım.
 
- Pişireceğiniz fırın tepsisine önce doğranmış soğanı, sarımsağı koyup, salçayı ilave ederek karıştıralım.
 
- Bütün sebzeleri, eti, kuyruk yağını, baharatlarını suyu ekleyip biraz karıştırarak 200 derece fırında 40-45 dk kadar etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
 
- Bu arada kuyruk yağı bu yemeğe lezzetini verir. Ama istemezseniz zeytinyağı ilave edebilirsiniz 

 
- Akdeniz bölgesinde özellikle mahalle fırınlarında pişirttiriliyor bu nefis antakya tavası mutlaka denemelisiniz


 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder