Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yemek tarifleri,Patlıcanlı El Açması Börek

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1. Su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Arası için sos
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
Üzeri için sos
  • Arası için hazırladığımız sos + yarım su bardağı sıvı yağ

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Merhabalar
Bu böreği daha önce ıspanaklı yapmıştım
Şimdi de patlıcanlı denedim bu da çok lezzetli oldu 😍
  1. Önce patlıcanlarımızı alacalı soyup minik küpler halinde doğruyoruz tuzlu soğuk suya ıslıyoruz.
  2. Daha sonra küp küp doğranmış soğan biber rendelenmiş sarımsakları kavuruyoruz .
  3. Üzerine salça ve suyu süzülmüş parlıcanları ekleyip iyice kavuruyoruz.
  4. Soğumaya bırakıyoruz. Ben bi gün önce yapıp buzdolabında beklettim.
  5. Daha sonra hamur malzemelerini yoğurup 7 bezeye ayırıyoruz.
  6. Sos malzemelerini de çırpıp hazırlıyoruz.
  7. Her bir bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açıp ikiye bölüyoruz her parçaya 1 er yemek kaşığı sos döküyoruz patlıcanlı harçtan koyup sarıyoruz yağlanmış tepsiye sararak tüm hamura aynı işlemi yapıyoruz.
  8. Kalan sosa sıvı yağ ekleyip böreğimizin üzerine sürüyoruz.
  9. Susam ve çörek otu serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Hazııııır ❤
    Hamuru çok kolay açılıyor gözünüz korkmasın 🍀
    Afiyet bal şeker olsun 💕

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?