Yemek tarifleri,Yoğurt çorbası
Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 avuç pirinç
- 6 su bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- Tuz
- İsteğe bağlı et suyu
Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Pirinçleri 6 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayalım pirinç haşlanırken yoğurt ve unu karıştıralım.
- Pişen pirinçli suyumuzdan bir kepçe yardımı ile sıcak su alıp un ve yoğurt karışımımıza yavaş yavaş döküp hızlıca çırpalım (yoğurt kesilmemesi için bu işlemi yoğurt ılıyana kadar yapalım ) ve sonra bu karışımımızı kaynayan çorbamıza yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
- Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra, ayrı bir tavada tereyağında naneyi kızdırıp çorbamıza dökelim en son tuzunu da atıp altını kapatıp servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder