Ispanaklı Börek (El Açması)

Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo ıspanak
  • 300 gram beyaz peynir
  • 2 adet soğan
  • Tuz ve pul biber
  • Aralarına sürmek için 150 gram Tereyağı
Hamuru İçin ;
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzerine ;
  • Yumurta

Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurumuzu hazırlıyoruz: Tüm sıvıları ve tuzu karıştırıyoruz sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  2. Dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra küçük bezeler haline getiriyoruz.
  3. Ispanakları iyice yıkayıp süzdükten sonra doğruyoruz.
  4. Sonra soğanları ince ince doğrayıp içine katıyoruz.
  5. Peyniri ufalıyoruz ve tuzunu ve pul biberini ilave ediyoruz.
  6. İç harcımız ve hamurumuz hazır olduğuna göre bezelerimizi tek tek oklavamızla açıyoruz yufka şeklini alması gerekiyor.
  7. Tereyağını eritip üzerine sürüyoruz sonra yufkamızı ortadan ikiye bölüyoruz ve geniş kısmına harcımızdan katarak yuvarlıyoruz.
  8. En son spiral şeklini verip tepsimize alıyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Yorumlar