Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo ıspanak
 - 300 gram beyaz peynir
 - 2 adet soğan
 - Tuz ve pul biber
 - Aralarına sürmek için 150 gram Tereyağı
 
Hamuru İçin ;
- 2 su bardağı ılık su
 - Yarım çay bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı sirke
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Aldığı kadar un
 
Üzerine ;
- Yumurta
 
Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamurumuzu hazırlıyoruz: Tüm sıvıları ve tuzu karıştırıyoruz sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
 - Dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra küçük bezeler haline getiriyoruz.
 - Ispanakları iyice yıkayıp süzdükten sonra doğruyoruz.
 - Sonra soğanları ince ince doğrayıp içine katıyoruz.
 - Peyniri ufalıyoruz ve tuzunu ve pul biberini ilave ediyoruz.
 - İç harcımız ve hamurumuz hazır olduğuna göre bezelerimizi tek tek oklavamızla açıyoruz yufka şeklini alması gerekiyor.
 - Tereyağını eritip üzerine sürüyoruz sonra yufkamızı ortadan ikiye bölüyoruz ve geniş kısmına harcımızdan katarak yuvarlıyoruz.
 - En son spiral şeklini verip tepsimize alıyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder