Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet mantar
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3-4 bardak su(3 bardak ekleyin yoğunluğuna göre piştikten sonra ekleme yaparsınız
- 1 bardak süt veya yarım pakete yakın krema
- Tuz, karabiber
- 1 diş sarımsak
- Dereotu
Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yıkadığımız mantarlarımızı minik minik doğrayalım .
- Sarımsağı da rendeleyip tereyağında bir güzel kavuralım.
- Sonrasında ununu ekleyip azıcıkta unla kavuralım.
- Suyunu, süt veya kremasını tuz ve karabiberi ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 5-10 dakika pişmeye bırakalım.
- Kapatmaya yakın minik minik doğradığımız dereotunu da ilave edip.
Sıcak sıcak afiyetle yiyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder