Mantar Çorbası

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet mantar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3-4 bardak su(3 bardak ekleyin yoğunluğuna göre piştikten sonra ekleme yaparsınız
  • 1 bardak süt veya yarım pakete yakın krema
  • Tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • Dereotu

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yıkadığımız mantarlarımızı minik minik doğrayalım .
  2. Sarımsağı da rendeleyip tereyağında bir güzel kavuralım.
  3. Sonrasında ununu ekleyip azıcıkta unla kavuralım.
  4. Suyunu, süt veya kremasını tuz ve karabiberi ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5-10 dakika pişmeye bırakalım.
  6. Kapatmaya yakın minik minik doğradığımız dereotunu da ilave edip.
Sıcak sıcak afiyetle yiyelim 👌

Yorumlar