Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr boru makarna (yarım paket )
- 250 gr kıyma et
- 2 sivri biber
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 orta boy domates
- Tuz, karabiber
Beşamel sos :
- 100 gr margarin
- 4 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 50 gr kaşar yada mozarella peyniri
- Tuz, karabiber
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Yapılışı
Makarnayı haşlayın ve süzün. Beşamel sosu için margarini bir tavaya koyun eridikten sonra unu azıcık kavurun ve sütü ekleyin ,biraz kıvam alınca altını kapatın. Tuz, az karabiber ekleyin ve bir bardak ayırın. kalan sosa kaşar peyniri ekleyin ve karıştırın. sosu makarnaya ekleyip karıştırın.
Kıymalı sosu için :kıymayı tavaya koyun üzerine ince doğranmış kuru soğan, sivribiber ve sarımsağı da ekleyip kavurun iyice kavurduktan sonra salçayı ve rendelenmiş domatesi de ekleyin az daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyip altını kapatın.
Orta boy borcamda makarnanın yarısını dizelim ,üzerine kıymalı sosu ekleyin, kalan makarnayı da ekleyip bir bardak kalan beşamel sostan üzerine ekleyin. Üzerine 100 gr kaşarda rendelikten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ve afiyet olsun.
Kıymalı sosu için :kıymayı tavaya koyun üzerine ince doğranmış kuru soğan, sivribiber ve sarımsağı da ekleyip kavurun iyice kavurduktan sonra salçayı ve rendelenmiş domatesi de ekleyin az daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyip altını kapatın.
Orta boy borcamda makarnanın yarısını dizelim ,üzerine kıymalı sosu ekleyin, kalan makarnayı da ekleyip bir bardak kalan beşamel sostan üzerine ekleyin. Üzerine 100 gr kaşarda rendelikten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ve afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder