Pırasa Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Tuz ,karabiber
Üzeri için;
- Yoğurt ,sarımsak
- Tuz tereyağ ve pulbiber
Pırasa Kavurma Tarifi Yapılışı
Hayırlı günler sizlere güzel bir tarif daha bu lezzetli tarifi denemeyin kalmasın derim ,tadı sarımsaklı yoğurtla birlikte muhteşem bir lezzet geçelim yapımına;
- İlk önce pırasaları doğrayalım ,yıkayalım .
- Daha sonra bir tencereye soğanları doğrayalım.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz kavuralım ,daha sonra pırasaları ve sarımsakları ekleyelim, biraz daha kavurduktan sonra karabiberini tuzunu suyunu koyalım.
- Normal ateşte pişmeye bırakalım.
- Arada bir karıştıralım pırasalar yumuşayıp piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak döküp en üstüne tereyağını kızdırın, içine pul biberini atıp servis tabağına en üstüne gezdirin .
Deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder