Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
 - 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Kırmızı toz biber
 - Karabiber
 - Kimyon, kekik
 
Sebzesi için;
- 2 orta boy kuru soğan
 - 3-4 adet yeşil biber
 - 2 adet kırmızı etli biber
 - 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Tuz
 - Karabiber
 
Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavuk göğüsünü julyen doğrayalım.
 - Derin bi kapta diğer malzemelerini katıp karıştıralım buzdolabında 15 dk dinlendirelim.
 - Tüm sebzelerinde julyen doğrayalım.
 - Sebzeleriyle eti ayrı pişiceği için 2 tane geniş yüzeyli teflon tava ocağa koyalım.
 - Hazırladığımız sebzeleri tavaya alıp zeytinyağını ve baharatınıda katıp hafif diri kalıcak şekilde soteleyelim.
 - Dinlenen etimizi de başka bir tavaya alıp kısık ateşte üzerine kapak örterek soteleyelim.
 - Hazır olan etimize sebzelerimizide katıp karıştıralım 5 dk öyle pişirip altını kapatalım ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Deniyeceklere şimdiden afiyet olsu 
 
Yorumlar
Yorum Gönder