16 Ekim 2018 Salı

Yemek tarifleri - Tavuk Fajita

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon, kekik
Sebzesi için;
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı etli biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuk göğüsünü julyen doğrayalım.
  2. Derin bi kapta diğer malzemelerini katıp karıştıralım buzdolabında 15 dk dinlendirelim.
  3. Tüm sebzelerinde julyen doğrayalım.
  4. Sebzeleriyle eti ayrı pişiceği için 2 tane geniş yüzeyli teflon tava ocağa koyalım.
  5. Hazırladığımız sebzeleri tavaya alıp zeytinyağını ve baharatınıda katıp hafif diri kalıcak şekilde soteleyelim.
  6. Dinlenen etimizi de başka bir tavaya alıp kısık ateşte üzerine kapak örterek soteleyelim.
  7. Hazır olan etimize sebzelerimizide katıp karıştıralım 5 dk öyle pişirip altını kapatalım ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Deniyeceklere şimdiden afiyet olsu 💕🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder