Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy sarmalık lahana
  • Zeytinyağı
İçi İçin:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağına yakın sıcak su
  • 2-3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber, nane, pulbiber

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edelim. Pirinç de kavrulunca salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Suyunu da ilave edip pişmeye bırakalım. (iç harcı yine pişeceği için fazla su ilave etmiyoruz. ) pirinçler suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Bir tencerede suyu kaynatıyoruz. Lahanayı dikkatlice yapraklarına ayırıp yıkıyoruz.
  5. Tencerenin altına koymak için 2-3 adet kenara ayırıyoruz.
  6. Lahana yapraklarını kaynayan suya 2-3 dk batırıp çıkarıyoruz. Suda çok tutmamaya gayret edelim. Eğer lahanaları çok yumuşatırsak sararken parçalanabillir. Hafif diri kalması gerekiyor.
  7. Haşladığımız lahana yapraklarını sert kısımlarını keselim.
  8. Sarılacak büyüklükte kesip içine hazırladığımız harçtan koyup sarma sarar gibi saralım.
  9. Tencerenin dibine ayırdığımız lahana yapraklarını dizip kapatalım. Üzerine sardığımız lahanaları dizelim.
  10. En son üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpelim. Üzerine çıkacak kadar su ilave edelim.
  11. Pişerken dağılmaması için üzerine porselen bir tabak kapatıp pişmeye bırakalım.
  12. Suyunu çekip lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 35- 40 dk pişirelim.
  13. Pişince dinlendirip arzuya göre yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?