Adana Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana kıyma
- 100 gr kuyruk yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar çöp şiş
Adana Kebabı Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar ve sevgili takipçilerim uzun zamandır yoktum. Kötü bir hamilelik geçirdim. Ölümlerden döndüm ve kızımı erken almak zorunda kaldılar. Bebeğim 2 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra kaybettim. Kaderim bu şekildeydi şüphesiz. Allah kimseyi evlat ile sınamasın. Amin. Yeni yeni toparlanıyorum ve tariflerime geri döndüm.
- Yoğurma kabına bütün malzemeler alınır ve en az 5 dakika kuvvetlice yoğrulur.
- Buzdolabında 1 saat bekletilir.
- Daha sonra elimize iri parçalar alarak iki adet çöp şişe geçirerek şekil verelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 250° fırında 15 dakika pişirilir.
- Şişler ters çevrilir ve 5 dakika da bu şekilde pişirilir.
- Servis için hazırdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder