Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Beyaz lahana
- Yarım yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
- 200 g kıyma
- 2 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- 3 diş sarımsak
- Su
Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- Kıymalı lahana sarması yapmaya lahanaları haşlamakla başlayalım :)
Lahana nasıl haşlanır?
Büyükçe bir tencere de kaynattığımız suya yarım yemek kaşığı tuz ekleyip lahanaları suya bastıralım, lahanalar yumuşayana kadar haşlayalım, sarılabilir yumuşaklıkta olması yeterli, daha fazla haşlarsanız sararken zorlanabilirsiniz, yumuşayan lahanaları su dolu bir kaba aktarıp süzülmesi için süzgece alalım. - Lahana sarması iç harcı nasıl hazırlanır? yemeklik doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyma , domates ve biber salçası, tuz, karabiber, pulbiber, pilavlık bulgur, zeytinyağı ve suyu uygun bir kapta iyice karıştıralım.
- Lahana nasıl sarılır? Haşladığımız yapraklarımızı istediğimiz boyutta yırtarak iç harcımızdan koyarak saralım. Daha anlaşılır olması için lahana sarması tarifi videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Dilerseniz muska şeklinde minik minik ya da daha büyük sarabilirsiniz. Bu işlemi hızlıca yapabilmek için evde birilerinden yardım alabilirsiniz :)
- Tencereniz dibine bir miktar lahana serdikten sonra sarmaları güzelce sıralayalım. Sarmaların üzeri iki üç parçaya kestiğimiz sarımsağı yerleştirelim.
- Sarmalar pişerken dağılmamaları için üzerine kapak veya bir tabak kapatalım.
- Üzerine geçecek kadar su ilave edip ocağa alalım. Kontrollü bir şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
- Lahana sarmalarımız hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder