- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 250 gr az yağlı kıyma
- 1-1. 5 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 soğan(rendelenmiş, suyu sıkılmış)
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
Köfteleri bulamak için;
- 2-3 yemek kaşığı un
- 1 büyük havuç
- 1 orta boy patates
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kaynamış su(3 su bardağı kadar)
Sulu Köfte Tarifi Yapılışı
Çocukken benim, şimdi ise oğlumun en sevdiği yemektir sulu köfte. Benim ki annem usulü
Tek dikkat etmeniz gereken köftelerin çok yumuşak olmaması;bunu da bulgurla ayarlıyoruz. O yüzden kıymanız ne kadar olursa olsun 1 çay bardağı ekleyerek başlayın, gerekirse arttırın. Ve bir önemli nokta daha, rendelenmiş soğanın suyunu güzelce sıkın. Dilerim beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
- Tenceremize yağımızı koyup kızdırıyoruz.
- Önce havuçlarımızı ardından patateslerimi ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup, 2 su bardağı kadar kaynamış su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Biz de bu arada köftelerimizi hazırlıyoruz.
- Köfte malzemelerini yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapıp, un serpilmiş tepsiye bırakıyoruz.
- Köftelerin her yeri unlansın diye arada sallıyoruz. (Bulguru kıvamına ve toparlanmasına göre ekleyip azaltabiliriz kontrollü koyunuz)(Köfteleri yuvarlarken ellerinizi suyla ıslanabilirsiniz)
- Patates ve havucumuz hafif pişmek üzereyken tenceremize tek tek unlanmış köftelerimizi ekliyoruz(Köfteleri eklerken ocağın altını açıyoruz ki birbirine yapışmasınlar)
- Tüm köfteleri ekleyince suyunu kontrol ediyoruz, gerekirse sıcak su ekleyip, karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder