Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için;
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3-4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane ve karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz
Yemeğin suyu için;
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı et veya tavuk suyu (Yoksa su koyup bulyon ekleyebilirsiniz)
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Yeteri kadar tuz.

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle bulgur köftesini hazırlıyoruz. Uygun bir kaba bulguru koyup üzerine sıcak suyu ekleyip üstünü kapatıyoruz ve 10 dk bulgurun kabarmasini bekliyoruz. Süre sonunda diğer melzemeleri de koyup azar azar su ekleyerek ele yapışmayan yuvarlanacak bir köfte elde ediyoruz.
  2. Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Hafif un serptiğimiz tepsiye diziyoruz.
  3. Sonra yemeğin suyu için yemeklik doğradığımız soğanı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ekliyoruz.
  4. Salçayı da kavurduktan sonra 5 su bardağı sıcak su veya et suyunu ekleyip 5-6 dk kaynatıyoruz.
  5. Baharatları ve tuzunu da ekleyip, köfteleri yavaş yavaş kaynayan suya ilave ediyoruz. Yaklaşık 10 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Hafif ılımaya yakın sarımsaklı yoğurtla tercihe göre servjs ediyoruz. deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?