Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için;
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3-4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane ve karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz
Yemeğin suyu için;
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı et veya tavuk suyu (Yoksa su koyup bulyon ekleyebilirsiniz)
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Yeteri kadar tuz.

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle bulgur köftesini hazırlıyoruz. Uygun bir kaba bulguru koyup üzerine sıcak suyu ekleyip üstünü kapatıyoruz ve 10 dk bulgurun kabarmasini bekliyoruz. Süre sonunda diğer melzemeleri de koyup azar azar su ekleyerek ele yapışmayan yuvarlanacak bir köfte elde ediyoruz.
  2. Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Hafif un serptiğimiz tepsiye diziyoruz.
  3. Sonra yemeğin suyu için yemeklik doğradığımız soğanı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ekliyoruz.
  4. Salçayı da kavurduktan sonra 5 su bardağı sıcak su veya et suyunu ekleyip 5-6 dk kaynatıyoruz.
  5. Baharatları ve tuzunu da ekleyip, köfteleri yavaş yavaş kaynayan suya ilave ediyoruz. Yaklaşık 10 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Hafif ılımaya yakın sarımsaklı yoğurtla tercihe göre servjs ediyoruz. deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun.

Yorumlar